Alla behandlingar bokas via Bokadirekt.se

Jag arbetar med olika behandlingsformer och är kopplad till bokningssystemet Bokadirekt som du enkelt kan klicka dig in på. Jag lägger upp mina tider 1 månad i taget. Hittar du ingen ledig tid är det enklast att maila eller smsa mig så tar jag kontakt med dig så fort jag får en möjlighet.

Andningsmassage enligt Lotorpsmetoden

Thoracal Mobilisering 60 min

Lotorpsmetoden är en mycket effektiv metod för att behandla andningsproblem. Metoden bygger på manuella behandlingsmetoder och för bland annat följande åkommor har den ett mycket gott resultat: hosta, doftallergi, astmaliknande besvär och stress.

Även personer med till exempel astma och KOL har stor nytta av dessa behandlingar. Lotorpsmetoden bygger på behandling av andningsmuskulaturen och hemövningar som syftar till att lära klienten att andas på rätt sätt och ändra andningsbeteendet. Vi mäter hur mycket du kan expandera din bröstkorg både före och efter behandlingen för att få en jämförelse vad behandlingen kan ge för ett resultat.

DCM – djupgående cirkulationsmassage

90 min

Behandlingen startar med en bindvävsmassage på det område som är spänt. Bindvävsmassagen utförs manuellt eller med hjälp av en maskin (Läs om Cavital under fliken) Bindväv finns i och runt våra muskler och behandlingen löser upp spänningar. Behandlingen avslutas med en manuell Lymfdränage. Manuell lymfdränage är en mjuk behandlingsform vars mål är att hjälpa lymfvätskan att röra sig fritt i kroppen, utan att hindras av spända muskler. Behandlingen sker enligt ett specifikt mönster och ordning som följer lymfvätskans väg i kroppen. Med lätta och mjuka tryck, drag och pumpliknande grepp stöttar vi kroppens självläkande system.

Om vi är avslappnade i kroppen och har en fungerande diafragmaandning så fungerar lymfcirkulationen via muskelpumpen i armarna och benen medan det finns ett undertryck i bålen som sköter dränaget via andningen. Är vi stressade, har spända muskler eller har känslomässiga blockeringar (som bla ger muskelspänningar), andas högt uppe i bröstet så försämras lymfcirkulationen och det blir svårare för kroppen att rensa ut ”skräpet” det stannar kvar i kroppen. Slaggprodukterna försurar kroppen och kan ge smärta.

Massagen har goda effekter på ex: olika smärt tillstånd, fibromyalgi, reumatiska besvär, stress, svullnader i kroppen, tinnitus, ödem efter bröst op. Eller om du bara önskar en skön och avslappnade behandling.

DCM- djupgående cirkulationsmassage med Cavital

30 min

Resultatinriktad terapeutisk behandling med Cavital som hjälpmedel. Det är en modern maskin, där vi arbetar med Radiofrekvens, Vakuum och Led som gemensamt skapar synergi som tillför många positiva egenskaper för kroppen. skapar

Radiofrekventa vågor (0,8 MHz) På ett mycket kontrollerat sätt generera Cavitalen värme i muskler och vävnad. Mikrocirkulationen som ökar har en mycket viktig funktion för att bidra till att bibehålla en vital och frisk funktion i strukturerna.

Vakuum. En effektiv bindvävsbehandling som släpper på spänningar ökar cirkulationsflödet i bland annat blod och lymfsystemets cirkulation.

LED ljus. Ökar cirkulationen och stimulerar läkningsprocessen. Vi kan arbeta med både det rött ljus och det blåa ljuset vid ökad känslighet.

En fantastisk behandling som oftast är riktad mot ett specifikt område.

Manuell lymfdränage

70-80 min

Manuell lymfdränage är en mjuk behandlingsform vars mål är att hjälpa lymfvätskan att röra sig fritt i kroppen, utan att hindras av spända muskler. Behandlingen sker enligt ett specifikt mönster och ordning som följer lymfvätskans väg i kroppen. Med lätta och mjuka tryck, drag och pumpliknande grepp stöttar vi kroppens självläkande system.

Om vi är avslappnade i kroppen och har en fungerande diafragmaandning så fungerar lymfcirkulationen via muskelpumpen i armarna och benen medan det finns ett undertryck i bålen som sköter dränaget via andningen. Är vi stressade, har spända muskler eller har känslomässiga blockeringar (som bl.a. ger muskelspänningar), andas högt uppe i bröstet så försämras lymfcirkulationen och det blir svårare för kroppen att rensa ut ”skräpet” det stannar kvar i kroppen. Slaggprodukterna försurar kroppen och kan ge smärta.

Goda effekter på ex: olika smärt tillstånd, fibromyalgi, reumatiska besvär, stress, svullnader i kroppen, tinnitus, ödem efter bröst op. Eller om du bara önskar en skön och avslappnade behandling.

Klassisk massage

30-45 min

Massagebehandlingen kan vara både avslappnande, förebyggande samt rent rehabiliterande vid specifika skador och besvär i rörelseapparaten. Behandlingen kan innefatta både manuell behandling, muskeltester och hemmaövningar. Vid behov använder jag cavitalen (läs om underfliken om Cavital)

Avslappningsmassage

60-90 min

Massagebehandlingen är en helkroppsbehandling och är som den heter, avslappnande. Både spänningar och smärtproblematik kan underlätta och kroppens efter en behandling.

Gravidmassage

60 min

Gravidmassage ges från graviditetens 13:e vecka. På Helénes Hälsorum finns en specialdyna med en fördjupning för magen och byst. Vi ser till att du ligger bekvämt under behandlingen för bästa resultat.

Gravida som får regelbunden kan få positiva effekter med lägre halter av stresshormoner, bättre sömn, minskad värk och oro.
Gravidmassage har inte bara en lugnande effekt på dig och barnet, huden blir också många gånger mer elastisk så att risken för hudbristningar kan minska.

Som licensierad Mammamagetränare får du även råd om hur du kan träna både under och efter graviditet.

Mammamage konsultation

Här undersöks du och testas och du får ditt egna träningsprogram. Du kan boka tid för konsultation och träning så snart som du känner dig redo efter förlossningen om det inte varit en komplicerad förlossning. Då ska du alltid rådfråga din barnmorska eller förlossningsläkare.

Målet är att träna och aktivera de djupa magmusklerna, och göra det på rätt sätt och att hitta och träna bäckenbottenmusklerna.

OptimumTräning
Physio Scale

Postural terapi/träning, ett komplement till behandling eller som enskild metod.

För snabba resultat och bestående effekter! Genomgående kroppsanalys och specialdesignade
övningar för dina behov och obalanser.

Passar dig som:

 • Ofta får återkommande smärta
 • Inte alltid får långvarig effekt på andra behandlingar –
 • Har smärta som flyttar runt i kroppen
 • Känner stramhet och spändhet när du sitter, står eller går.
 • Ofta känner trötthet mellan skulderblad, ländrygg eller nacke/axlar
 • Vill förbättra din hållning.

Vad är Postural terapi/träning?

Det är ett komplement till manuella behandlingar såsom massage, kiropraktik, osteopati, sjukgymnastik mm eller som enskild behandlingsform i sig.

Metoden har funnits i Sverige sedan 2008 och utvecklats av sjukgymnast Marcus Greus i Borås via Postural Therapy i USA där Marcus arbetat som lärare. Metoden har under några år tillbaka även lärts ut till fler terapeuter i Sverige. Physio Scale har utvecklats av Leg. Fysioterapeuter Mattias Hallström och Rasmus Svärd och bygger på kunskaper ur fysioterapin, egoscue-metoden, neurofysiologi och Postural terapin (på senare tid kallat optimum-metoden).

Studier har gjorts på människor i natursamhällen som visar att de i princip inte lider av kronisk smärta. De har en stark, rörlig kropp och en naturligt bra hållning, vilket leder till att de kan fördela den belastning som kroppen utsätts för i olika situationer på rätt sätt. På så vis får de inga snedbelastningar som i sin tur leder till smärta. Förutom fel rörelsemönster kan smärtan bero på felaktig arbetsställning, skada, operation, monoton belastning, stress, inflammation eller för lite rörelse etc. Detta leder till att många har stora problem med överbelastningar, värk i huvud, käkar, nacke, axlar, armar, rygg, höfter, knän och fötter.

Med Postural terapi tar vi reda på vad just du har för grundläggande obalanser i rörelse och kropp och rättar till detta med exakta övningar och träningsprogram. 
Metoden ger snabba resultat och kan utföras av alla.

Du har kanske fått behandling runt dina smärtområden som lindrat tillfälligt, men inte gett bestående effekt. Du har kanske till och med fått höra att kronisk smärta är något man får leva med och att det inte går att åtgärda – det behöver inte alltid vara så.

Metoden

Metoden handlar om att med speciella övningar och olika behandlingstekniker återskapa en naturlig, balanserad kropp och åtgärda grundorsaken till kroniska smärtor, återkommande skador och en nedsatt prestations-förmåga. Du får ett verktyg för att återfå full funktion och hålla dig besvärsfri på egen hand.

När den posturala kedjan är stärkt och i balans kommer de muskler som har kompenserat att slappna av. Spänningar släpper och de behandlingar och övningar du får kommer att ha bättre och långvarigare effekt vilket gör dig  rörligare och mer avslappnad. Postural träning utförs ofta med egen kroppsvikt eller med enkla redskap och skräddarsys för varje enskild individ.

Första besöket

 • Besök 1 – 90 min
 • genomgång av bakgrundshistorik
 • analys & funktionsbedömning
 • behandling efter behov
 • genomgång av träningsprogram för hemträning

Vid första besöket går vi igenom din besvärshistorik. Sen gör vi en noggrann funktionsanalys i form av hållningsfotografering & ett flertal andra tester som ger en indikation om just dina muskulära obalanser.

Antalet besök kan variera beroende på hur det ser ut i just ditt fall.

Uppföljningsbesök 75 min

Mellan besök 1 och 2 ska du ha gjort övningarna varje dag eller minst 5 dagar i veckan. ”Det du gör mellan besöken ger resultat”. Vi utför ny funktionsanalys som i besök 1. Ändringar i träningsprogram och manuell behandling vid behov för att justera obalanser för bästa effekt

Nedan finns ett formulär som du fyller med din besvärshistorik, maila senast 1 dygn innan! Kom ihåg träningskläder eller ta med och byt om på plats. (skor behövs ej).

Övriga uppföljningsbesök 90 min

Fyll i detta minst 24 timmar innan ditt första besök för Optimumträning!

  Bakgrund

  Nuläge

  Genomsnittlig stressnivå 1-ingen stress / 10-maximal stress  Helenes Hälsorum
  Bergslagsvägen 38
  617 30 Skärblacka

  070-976 63 67
  info@heleneshalsorum.se